Hoge kwaliteit Zeemeermin artikelen

Binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd

900+ positieve reviews

Wat is mermaiding?

Iedereen houdt van zwemmen, waarschijnlijk is daar je zoektocht naar zeemeermin staarten mee begonnen en ben je bij Noordzeemeermin geëindigd! Maar wist je dat er ook een zeemeermin gerelateerde activiteit bestaat waar je als zeemeermin fanaat aan kunt deelnemen? Want dat is precies wat mermaiding is, zwemmen als een zeemeermin in je vrije tijd, samen met andere Disney fans van de kleine zeemeermin of met een zeemeerminnen vereniging waar je zelfs een certificaat kunt behalen. De afgelopen jaren is de populariteit van het dragen van een zeemeerminnenstaart, zowel in het water als daarbuiten, enorm toegenomen. Dat komt enerzijds door de toegenomen populariteit van Disney, maar anderzijds ook wel door de populariteit van Instagram. Want wie wil er nou niet op de foto als ware zeemeermin?! Zoek maar eens op de hashtag #mermaiding en je ontdekt heel veel andere liefhebbers van de zeemeermin die met hun staart rondspartelen op de het strand of langs en in het zwembad.

Waar komt mermaiding vandaan?

Mermaiding is de term die wereldwijd gebruikt wordt voor zwemmen als een zeemeermin. Maar het is tegenwoordig meer dan alleen dat. Zo bestaan er tegenwoordig heuse fitnessroutines met zeemeermin staart en monovin (een instap vin waarmee je kracht zet tijdens het zwemmen). Je kunt dan ook bij diverse zwemscholen lessen een staart zwemcursus volgen. Tijdens de staart zwem cursus leer je beste zeemeermin zwem technieken zodat je met een vloeiende en golvende beweging kunt zwemmen als een zeemeermin. 

Meermensen of Merpeople

Mermaiding is bovendien een term die wordt gebruikt door meermensen of merpeople. Meermensen zijn vaak onderdeel van een club of vereniging waarin ze samen zeemeermin activiteiten ondernemen. Dat kan van alles zijn zoals zeemeermin feestjes, zwem party’s of gezellig samen naar het strand of zwembad om elkaars staarten te bewonderen, foto’s van elkaar te maken of in synchronie te zwemmen als zeemeerminnen.

Populariteit van mermaiding

Maar waar komt de populariteit van mermaiding zo plotseling vandaan? De film met Ariel de kleine zeemeermin is al meer dan 2 decennia oud en de bekende zeemeerminfilm ‘Splash’ stamt uit 1984. Bovendien gaan er als sinds de 19de eeuw zeemeermin verhalen rond. Zoals ik al eerder zei, speelt Instagram een rol met het enorme bereik van zeemeermin afbeeldingen. Maar het is ook een gevoel waar veel jonge en volwassen meisjes en jongens naar verlangen. Mermaiding heeft namelijk een bepaalde charme, het zwemmen met staart geeft een bijzonder gevoel alsof je door het water danst. En dan nog niet te spreken over de kracht en snelheid die je met een monovin creëert.

Geef een reactie
De waardering van www.noordzeemeermin.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1026 reviews.