Hoge kwaliteit Zeemeermin artikelen

Binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd

900+ positieve reviews

Bekende liedjes van De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin was oorspronkelijk een theatershow, met de film kwam voor het eerst theater naar het witte doek. Voor vele Disney fans zijn de liedjes van De Kleine Zeemeermin nog altijd favoriet.

De meeste van deze zeemeermin liedjes zijn geschreven door Oscar winnaar Alan Menken. Alan werkte samen met Howard Ashman aan onderstaande lijst met nummers.

In 1990 won De Kleine Zeemeermin 3 Oscar nominaties waarvan uiteindelijk 2 prijzen werden uitgereikt. De film won de Oscar prijs voor beste nummer en beste waardering met het liedje ‘Diep in de Zee’. Maar daar bleef het niet bij, de film won ook vier Golden Globe nominaties voor beste film in de categorie komedie en musical, en opnieuw beste en meest gewaardeerde liedje met het nummer ‘Diep in de Zee’. Het nummer werd in de bekende scene in de film gezongen door Samuel E. Wright.

De film was in de jaren ’90 een enorm succes en won dus prestigieuze prijzen. Het succes werd uitgebreid met twee Grammy Uitreikingen voor het zeemeermin soundtrack album; de prijs voor beste album voor kinderen en voor meest gewaardeerde soundtrack album voor een film. Dit muziek album van de kleine zeemeermin werd alleen al in 1990 meer dan 2 miljoen keer verkocht, toen der tijd een bijzondere prestatie voor een geanimeerde Disney film.

Het twee na meest gewaarde nummer na ‘Diep in de Zee’ is ‘Kus Haar Dan’. Een ander welbekend nummer in de film is ‘Dat is mijn Wens’. Dit nummer werd bijna uit de film gehaald, omdat een test publiek van school kinderen onrustig werd tijdens het kijken van de film scene. Het test publiek bekeek de film in die tijd eerst nog in zwart/wit. Na enige onenigheid en een nieuwe test screening in kleur, was de reactie van de kinderen positiever en is toch besloten het nummer te behouden.

Maar wat zijn nou de meest bekende liedjes van de Kleine Zeemeermin film? We hebben hieronder een lijst opgesteld met video clips uit de film! Of luister naar deze playlist met alle kleine zeemeermin muziek uit de film!

1. Diep in de zee

Bekijk op youtube

2. Dat is mijn wens

Bekijk op youtube

3. Kus haar dan

Bekijk op youtube

4. Al die kommer en kwel

Bekijk op youtube

5. Vadem benee

Bekijk op youtube

6. Les Poissons

Bekijk op youtube

7. Dochters van Triton

Bekijk op youtube

Geef een reactie
De waardering van www.noordzeemeermin.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1026 reviews.