Hoge kwaliteit Zeemeermin artikelen

Binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd

900+ positieve reviews

Alles dat je moet weten om een zeemeermin te zijn

Velen van ons vallen in slaap en dromen ervan een zeemeermin te zijn en de oceaan te verkennen alsof het onze natuurlijke habitat is. Er zijn honderden legendes over zeemeerminnen en sirenes over de hele wereld, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De oude Grieken geloofden in de god Atargatis, die het lichaam van een vis en het hoofd van een mens had. Sinds schepen voor het eerst uitvaren op zee, worden zeelieden verleid door zeemeerminnen. Zelfs de Chinese mythologie kent verhalen over zeemeerminnen die tranen huilden die in parels zouden veranderen. In deze gids laten we je precies zien hoe je tegenwoordig een zeemeermin kunt worden!

Iedereen kan een zeemeermin zijn!

Zeemeerminnen kunnen overal waar water is voorkomen: in meren, oceanen, vijvers, rivieren en plassen. Echte zeemeerminnen zijn echter gepassioneerd over het beschermen van hun omliggende omgeving. Zelfs als je niet in de buurt van een oceaan bent, kun je overal waar je kunt zwemmen een zeemeermin worden.

Zeemeerminnen zijn er in alle leeftijden, lichaamstypes, landen en achtergronden. Mannen kunnen meermannen zijn. Sommige zeemeerminnen zijn fantastische zwemmers, terwijl anderen nog aan het leren zijn. Echte zeemeerminnen geloven in zichzelf, houden van het water, omarmen hun verbeeldingskracht en weten hoe ze plezier moeten hebben. Zolang jij jezelf hierin terugziet, kun jij ook een zeemeermin zijn.

Leer freediven met een freediving cursus

Mensen zijn geëvolueerd uit de zee en hebben nog steeds een duikreflex van zoogdieren, die door onze voorouders aan ons is doorgegeven. De duikreflex bij zoogdieren vertraagt ​​onze hartslag en verplaatst het bloed van de ledematen naar de romp, waardoor ons lichaam zuurstof bespaart.

Om van deze reflex te profiteren en je adem zo lang mogelijk in te houden, moet je een freediving cursus volgen. Er zijn een aantal plekken die jou veilig kunnen introduceren tot freediven en je kunnen leren hoe je veilig minutenlang je adem kunt inhouden. Als je een zeemeermin wilt worden en met dieren wilt zwemmen, is dit een van de beste dingen die je kunt doen. Omdat je rustig in de zee zwemt, net als ieder ander zeedier, kun je vaak met de onderwaterdieren in contact komen op een manier die maar weinig anderen in de wereld kunnen. Je zult merken dat veel dieren naar je toe komen, nieuwsgierig naar wat je bent.

De sport freediving groeit snel, maar bestaat al sinds de mens voor het eerst leerde zwemmen. In Zuid-Korea, Maleisië en Japan doen mensen al eeuwenlang aan freediving: ze verzamelen zeeoren, parels en voedsel terwijl ze hun adem meer dan vijf minuten achter elkaar inhouden. In sommige gemeenschappen is freediven zo ingeburgerd in hun leven dat hun ogen zich hebben ontwikkeld om veel beter onder water te zien dan de gemiddelde persoon.

Natalia Molchanova, een van ‘s werelds meest getalenteerde freedivers, hield ruim negen minuten haar adem in en was de eerste vrouw die dieper dan 100 meter dook. Tegenwoordig is Alessia Zecchini de diepste vrouwelijke freediver die dieper dan 104 meter heeft gedoken. Andere freedivers doen het om het milieu te helpen sparen. Madison Stewart, bijgenaamd ‘Shark Girl’, zwemt bijvoorbeeld met haaien en zet zich in voor hun bescherming.

Volg een duikcursus

Als freediven niet bij je past of nog net iets te spannend voor je is kun je altijd een duikcursus volgen. Je kunt het natuurlijk ook allebei doen! Het voordeel van duiken is dat je veel langer onder water kunt blijven en urenlang van de oceaan kunt genieten in plaats van maar een paar minuten. Als je nog maar net een zeemeermin wordt, raden we je af om een ​​monovin te gebruiken bij je uitrusting. Kies in plaats daarvan een paar flippers. Pas je als je ervaring hebt kies je voor een zeemeerminstaart met monovin.

Zeemeerminzwemmen, snorkelen of de zeemeerminnen academie

Je moet 10 jaar oud zijn om je in te schrijven voor een duikcursus en 16 jaar oud om je in te schrijven voor een freediving cursus. Als je niet oud genoeg bent, niet in de buurt van de zee woont of een cursus niet kunt betalen, kun je nog steeds een zeemeermin zijn door te snorkelen of te leren zwemmen als een zeemeermin in een zwembad. Er zijn in Nederland tal van zwembaden met zeemeerminzwemlessen.

Zeemeermin adademie

Er zijn ook zeemeermin academies die zich uitsluitend richten op het leren van je een zeemeermin kunt zijn. Één van die zeemeermin academies is Zwembad de Meerval in WijchenKidsproof in Nijmegen. Daar leren ze je allemaal technieken om met een zeemeerminnenstaart te kunnen zwemmen. Maar ook bijvoorbeeld synchroon zwemmen, parcoursen afleggen en nog veel meer. De zeemeermin academie leidt mensen van alle leeftijden op om te zwemmen als een echte zeemeermin.

Een zeemeerminstaart kopen

Een zeemeerminstaart is het sterkste kenmerk van de echte zeemeermin. Net als een vingerafdruk zijn geen twee staarten hetzelfde. Je kunt een zeemeerminstaart kopen om mee te zwemmen die helemaal naar jouw smaak is, van kleur tot glittertjes en andere mooie kenmerken.

Oefen met zwemmen met je zeemeerminstaart

Voordat je de volledige staart opzet, oefen je met zwemmen met alleen de monovin, waarbij je de juiste monovintechniek gebruikt, ook wel dolfijntrap genoemd. Zodra je de dolfijntrap met de monovin onder de knie hebt, kun je je zeemeerminnen staart omdoen. Blijf in eerste instantie dicht bij de rand van het zwembad, zodat je je aan de rand kunt vastgrijpen en kunt uitrusten als je moe wordt.

Zwem nooit alleen of zonder toezicht. Dit is regel nummer één bij freediven, zelfs voor volwassenen, en bij het zijn van een zeemeermin. Oefen pas met het inhouden van je adem nadat je een cursus hebt gevolgd.

Een professionele zeemeermin worden?

Sommigen van ons willen van onze liefde om een ​​zeemeermin te zijn, een carrière maken. Er zijn veel banen waar je als zeemeermin in veel verschillende vormen kunt leven en werken. We hebben een aantal beroepen voor je opgesomd:

Oceanograaf
Als je uitstekend bent in wiskunde en natuurkunde, vind je het misschien leuk om oceanograaf te worden. Oceanografen bestuderen golven en stromingen en doen onderzoek dat land beschermt tegen kusterosie. Oceanografen bestuderen ook de klimaatverandering en ontdekken nieuwe manieren om te voorkomen dat onze oceanen opwarmen.

Zeebioloog
Werk als wetenschapper en bestudeer dieren die in de zee leven. Zeebiologen gaan op expedities om te onderzoeken hoe dieren onder water leven en zich gedragen. Je kunt alles bestuderen, van grote wezens zoals dolfijnen en haaien tot de kleine levensvormen zoals plankton, naaktslakken en algen.

Onderwaterfotograaf of videograaf
Als je graag creatief bezig bent, vind je het misschien leuk om een ​​fotograaf te zijn die prachtige foto’s maakt onder de zee. Hoewel er veel fotografen in de wereld zijn, beschikken slechts weinigen over de vaardigheden om de schoonheid die onder water bestaat vast te leggen. Veel zeemeerminnen werken als documentairemakers of filmproducenten.

Duikgids, instructeur of technisch duiker
Een carrière in het duiken houdt je bijna de hele dag in de oceaan, elke dag als je wilt. Begeleid mensen tijdens duikduiken, wijs op de verschillende zeedieren en het rifleven, leer mensen hoe ze moeten duiken of word een technisch duiker. Technische duikers doen onderzoek en bouwen, vereisen veel vaardigheden en zijn een taak die alleen is weggelegd voor de meest avontuurlijke duikers.

Competitieve freediver of freediving instructeur
Leer mensen hoe ze echte zeemeerminnen kunnen worden door middel van freediving. Je kunt ook trainen om een ​​van de beste ter wereld te worden.

Zeemeerminzweminstructeur
Leer anderen hoe ze zelf een zeemeermin kunnen worden in een zwembad, meer of de oceaan. Je mag je staart elke dag dragen.

Zeemeerminmodel of performancekunstenaar
Verkleed je in uitgebreide staarten en modelleer als zeemeermin. Je kunt ook optreden in zeemeerminnenshows over de hele wereld.

Klaar om zeemeermin te zijn?

Bekijk dan snel onze zeemeermin staarten om een zeemeermin te zijn!

2 comments

  1. Hallo, ik ben Ceren. Ik heb pas geleden gehoord over “professionele zeemeermin worden” en het wekte gelijk mijn interesse op. Sinds dat ik er over heb gehoord, heb ik er gelijk onderzoek naar gedaan, en kwam ik op jullie site terecht. Ik heb er nooit eerder van gehoord en heb geen duik ervaring.. Ik zou heel graag meer informatie willen hebben over welke stappen ik zou moeten nemen om een proffesionele zeemeermin te kunnen worden. Er zijn zoveel verschillende opleidingen en namen dat ik door alle bomen het bos niet meer kan zien. Bijvoorbeeld zou het me heel leuk lijken om hier van mijn werk te maken en in het buitenland te duiken, ik hoop dat jullie me wat meer informatie kunnen geven.. U kunt me eventueel ook bellen op mijn 06 nummer: +31 6 53 36 98 74 Met vriendelijke groet, Ceren Bolakar.

    1. Beste Ceren,

      Bedankt voor je bericht. Wat leuk dat je professioneel zeemeermin wil worden! Wij zijn enkel een verkooppunt voor de kinder zeemeerminstaarten, voor recreatief gebruik. Wij raden je aan om eerst een zwembad te vinden bij jou in de buurt waar ze zeemeermin zwemles geven en kijken of ze jou daar verder kunnen helpen. Wij wensen je veel succes!

Geef een reactie
De waardering van www.noordzeemeermin.nl/nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 1020 reviews.